Nagy tócsni rajongók vagyunk a férjemmel, de eddig csak a krumplisat készítettem el.
Sok tócsnit ettem már, éttermekben, itt-ott, de valahogy mindnek palacsinta formája-állaga volt.
Na, mi a ropogósat szeretjük, ez is ilyen.
Ja, és nem csinál akkora kajaszagot a lakásban, mint a hagyományos burgonyás.
Íme a recept kb. 4 személyre:
3 szál közepes répa
3 közepes burgonya
1 gerezd fokhagyma
3 tojás
teljes kiőrlésű liszt, amennyit felvesz (ez nagyjából 4-5 ek)
kakukkfő
só, bors
Burgonyát, répát lereszeljük, majd a többi hozzávalóval összekeverjük.
Evőkanál segítségével forró olajba tesszük és meglapogatjuk, hogy laposak legyenek, és olyan kis helyes, fél tenyérnyi méretűek.
Szerintem iszonyú fincsi, még a picikém is rákattant!