Sokkal egészségesebb, mint a sült krumpli, fogyókúrázóknak szuper vacsi, és szerintem nagyon fincsi!
Arról nem is beszélve, hogy nagyjából 10 perc alatt elkészül...
Én ezt egy személyre szoktam készíteni, mivel a férjem nincs oda az ilyen jellegű vacsikért...se hús, se szénhidrát!
Lánykám pedig oké, hogy megeszi a répát, hogy tudjon majd jól fütyülni, de hogy még fűszeresen is egye, na azért azt nem.
Szóval magamnak 2-3 szál közepes répát hasábokra vágok.
Pontosabban a répát keresztbe félbe, majd a két felet négybe vágom. Így gyorsabban meg is sül.
Érdemes inkább édeskés répát választani, akkor a végére picit karamellizálódik és úgy az igazi!
Kókuszzsíron/olajon elkezdem sütni. Nem kell hozzá sok, kb. 1-2 evőkanálnyi.
Ici-picit sózom, borsozom, időnként keverek rajta.
Eleinte lassúbb tűzön, majd úgy 8 perc után picit feljebb kapcsolom és megpirítom.Vigyázz, gyorsan leéghet! Mindeközben hozzáadok 2 teáskanálnyi szezámmagot és nyomok rá egy gerezd fokhagymát. Az utóbbinak nem szabad sokáig sülni, mert keserű lesz, így már kapcsolom is le a gázt, ha megéreztem az illatát.