Aki szereti a kínait, annak ez tutira ízleni fog.
Ízre hasonlít a kínai "éttermekben" kapható 'pirított csirke tésztával' nevű ételre, csak itt most tudom, hogy mit eszek:)
És még egészségtelennek sem nagyon mondható.
Kicsit pepecs munka amíg a zöldségeket külön megpucolja, felvágja, megpirítja az ember, de így is benne van az 1 órában, amin túl én nem vagyok hajlandó főzni.
Hozzávalók 6 személyre:
40 dkg csirkemellfilé
25 dkg spagetti
fél fej káposzta
2-3 szál sárgarépa
1 kápia / kaliforniai paprika
2-3 fej lilahagyma
negyed zellergumó
ázsiai wok fűszer
szója szósz
teriyaki szósz
A zöldségeket megpucoljuk, répát karikákra, a többit kockákra vágjuk.
Mindegyiket külön-külön picit sózva, káposztát borsozva is kevés olajon megpirítjuk. De tényleg pirítjuk vagyis magas lángon kicsikét odakapatva süssük.
Jó ha van 3 serpenyője az embernek, mert akkor egyszerre lehet sütni a zöldségek egy részét.
A répára és a hagymára pici cukrot is szórok, így karamellizálódik, és még finomabb lesz.
A csirkemellet megmossuk, csíkokra vágjuk, bedörzsöljük az ázsiai fűszerkeverékkel, és kevés olajon megsütjük-pirítjuk.
Míg sül a csirke, kifőzzük sós vízben a tésztát is.
A csirkét egy nagy wokban szoktam megsütni és a végén a pirított zöldségekkel vegyítem.
Meglocsolom szójaszósszal és teriyaki szósszal majd a kész tésztát is beleteszem, és még együtt pirítom az egészet pár percig.
Jó nagy adag lesz belőle, de én nem tudom megunni.