Ez az én kis büszkeségem!
Az első marcipánnal bevont tortám. Na jó, nem tökéletes, a cukrot sem szitáltam át először, de végül is tetszik!
Mindezt a bejgli mellé, mert hát mikor máskor született a kicsikém, mint Karácsonykor.
Ebből akár ő is ehet, mert nyírfacukorral készült, bio csoki pudingporral.
Íme a recept:
Tészta:
6 tojás
6 ek liszt
6 ek nyírfacukor
pici olaj
Krém:
csoki pudingpor
5-10 dkg nyírfacukor (ízlés szerint)
0,4 dl kókusztej
pici kókusztejszín
baracklekvár
marcipán (kb. 450 g)
A 6 tojásból a szokásos módon piskótát készítünk.
(Tojás fehérjét felverni, majd bele a cukor, keményre verni. Hozzáadjuk egyenként a tojássárgáját, közben még a robotgéppel verjük, pici olajat is csurgatok bele. Majd kanalanként hozzáadom a lisztet és óvatosan beleforgatom a kanállal. Kimargarinozott lisztezett tortaformában megsütjük. Én úgy tudom, hogy annyiszor 6 percig kell sütni, ahány tojásból készül)
A krémhez megfőzzük a pudingot. Kihűtjük (kevergetem közben, hogy ne fölösödjön meg), majd adok hozzá kis kókusztejszínt.
A piskótát, ha kihűlt, félbevágjuk, majd vékonyan megkenjük baracklekvárral, erre jön a puding kicsit kevesebb, mint a fele. Rátesszük a piskóta tetejét és azt szimplán a pudinggal bevonom, oldalt is.
A marcipánt kb. 5 dkg kivételével átszitált porcukron kinyújtom nagy körré. Az én tortaformám 25 cm átmérőjű, így kb. 35-40 cm átmérőjűre nyújtom, majd ráhelyezem a tortára. Én ennek a technikáját youtube-on néztem meg :)
A barna szívecskéket kakaóporral eldolgozott marcipánból szúrtam ki forma segítségével.
Nagyon-nagyon finom lett, még annyi, hogy hűtőbe nem szabad betenni a marcipán miatt, mert legatyásodik a marcipán.
Én hűvös helyre tettem, kicsit megolvadt másnapra a marcipán, de olyan lett, mintha marcipánkrém lett volna a tetején.